6.10.2023. 15:46
0
Pogba pao i na novom testu, prijete mu 4 godine suspenzije
Fudbaler Juventusa Paul Pogba podvrgnut je u četvrtak novom doping testiranju nakon što je uzorak koji je uzet od igrača 20. augusta bio pozitivan na testosteron.

Kako prenose italijanski mediji, i Pogbin novi uzorak bio je pozitivan na sintetilki testosteron.

Sada je na Juventusu da odluči kako će se odnositi prema ugovoru koji ima sa Pogbom.

Samog igrača sada čeka sudska procedura i saslušanje.

Ukoliko odluka bude da je kriv za doping, odnosno ukoliko se ustanovi da je svjesno i na svoju ruku koristio testosteron, suočava se sa suspenzijom koja može da traje i do četiri godine.

Pogba ima sedam dana da pripremi odbranu prije nego što bude saslušan. Njegov izlazak pred sud očekuje se u roku od dvije do četiri nedjelje, prenosi SK.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.