10.10.2023. 12:10
0
Težak udarac za Barcelonu uoči važnih utakmica i El Classica protiv Real Madrida
Nisu nikako dobre vijesti za Barcelonu uoči važnih utakmica, kako u La Ligi, tako i u Ligi prvaka

Nakon gostujuće utakmice devetog kola španske La Lige i remija protiv Granade rezultatom 2:2, za Barcelonu i trenera  Xavija Hernandeza su stigle jako loše vijesti.

U katalonskoj ekipi muku muče sa povredama i to uoči važnih utakmica, kako u prvenstvu, pa tako i u Ligi prvaka. 

Robert Lewandowski je prošle sedmice imao problema sa skočnim zglobom i, kako sada stvari stoje, on će najvjerovatnije propustiti El Clasico protiv Real Madrida, kao i Frenkie de Jong.

Da stvar sada bude gora po Blaugrani, spomenutim igračima se u sobi za liječenje pridružio i Jules Kounde, s obzirom na to da je on povrijedio koljeno tokom prvog poluvremena utakmice sa Granadom.

Još ranije je poznato kako Francuz neće biti niti na raspolaganju reprezentaciji, a nakon dodatnih pregleda, stigle su još lošije vijesti.

Kako se navodi, francuski fudbaler će zbog povreda pauzirati pet sedmica, što znači da će, uz ostale važne utakmice, propustiti i prvi El Clasico u sezoni, koji se igra krajem mjeseca.

Također, osim duela sa Realom, propustit će utakmice protiv Athletica, Shakhtara u Ligi prvaka, kao i meč protiv Real Sociedada, a možda i Alavesa u La Ligi, što će biti veliki hendikep za Xavija.

Podsjetimo, Blaugrana će prvi El Clasico protiv Real Madrida u sezoni igrati 18. oktobra, i to u 11. kolu španske La Lige, navodi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.