13.10.2023. 20:33
0
Zmajići u posljednjim minutama poklekli na Grbavici protiv Francuske
FOTO: N1
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu kvalifikacija za Euro do 21 godine na Grbavici je odigrala meč protiv snažne selekcije Francuske. Na kraju je naš tim poklekao u posljednjim minutima, a Trikolori su slavili rezultatom 1:2.

Zmajevi su krenuli u sastavu: Šahinović, Karić, Muharemović, Sušić, Šuta, Omerović, Sučić, Bristrić, Bašić, Čavić i Buljubašić.

Za mlade Trikolore nastupili su: Restes, Sildillia, Yoro, Ugochukwu, Wahi, Zaire-Emery, Cherki, Barcola, Merlin, Magassa i Lepenant.

Prvu šansu gosti su imali već u 3. minuti, ali Barcola nije bio precizan. Šutirao je visoko iznad gola. Novu dobru šansu imali su gosti, nakon centaršuta Barcole, Cherki je šutirao glavom pored desne stative.
Veliku šansu imali su naši Zmajići u 10. minuti Bašić je centrirao iz prekida, a Muharemović šutirao malo pored gola.

Zmajići dolaze u vodstvo u 28. minuti kada Admir Bistrić bježi odbrani Francuza i pogađa za 1:0. Restes je prvi udarac odbranio, no odbijanac nije uspio.

Nije dugo trajalo slavlje naše reprezentacije, već u 32. minutu nakon sjajne akcije sa lijeve strane Rayan Cherki poravnava na 1:1.

Francuzi su očekivano nastavili sa dominacijom, a novu šamsu imali su u 44. minuti ali je Yoro šutirao preko gola. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1.

Francuzi su u drugom poluvremenu pretežno kontrolisali igru, a dobru šansu imao je i Sildillia u 62. minuti ali je Šahinović dobro odbranio.

Novu sjajnu šansu imali su Francuzi u 72. minuti, Sildillia je sjajno izbacio Omerovića uputio oštru loptu u peterac na koju kasni Kalimuendo.

Wahi je u 75. minuti pobjegao odbrani Zmajića, ali je šutirao preko gola. Pet minuta poslije Doue je uputio udarac, ali je ponovo Šahinović bio odličan.

Napadi Francuske ispoaltili su se u 93. minuti susreta. Tada je Kalmimuendo pogodio nakon povratne lopte Bayernovog Mathysa Tela.

Donio je ovaj gol mnogo radosti i legendarnom Thierryju Henryju jer su Trikolori nastavili “juriti” prvu poziciju na tabeli.

Francuska je do kraja utakmice ostala i sa igračem manje jer je Doue nakon grubog starta nad Savićem zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Nije naš tim uspio iskoristiti brojčanu nadmoć, pa su Francuzi upisali pobjedu.

Nakon ovog susreta Francuzi su prvi na tabeli sa 6 osvojenih bodova, isto koliko ima i drugoplasirana Slovenija. Naš tim je posljednjeplasirani bez bodova i sa tri poraza, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.