16.10.2023. 22:43
0
Blamaža BiH u Zenici: Portugalci očitali lekciju Zmajevima i ugasili svaku nadu za EURO
FOTO: N1
Fudbaleri Bosne i Hercegovine doživjeli su težak poraz od Portugala 5:0 u meču 8. kola kvalifikacija za EURO 2024 i na taj način se oprostili od realnih šansi da preko kvalifikacija dođu do Njemačke naredne godine.

Iako su Portugalci prije dolaska na Bilino polje osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, u prvih 45 minuta očitali su pravu fudbalsku lekciju reprezentativcima Bosne i Hercegovine sa pet golova i lepršavom igrom.

Igrala se peta minuta susreta, kada je mrežu Ibrahima Šehića načeo Cristiano Ronaldo sa bijele tačke. Prije toga je Adrian Leon Barišić igrao rukom u kaznenom prostoru Zmajeva.

Petnaest minuta kasnije, ponovo je pogodio igrač Al Nassra, a gol potvrđen nakon VAR provjere.

Već u 25. minuti Bruno Fernandes je pogodio za 3:0, a ubrzo i Joao Cancelo za 4:0. Još jedan igrač Barcelone Joao Felix postavio je rezultat prvog dijela golom u 41. minuti, za ogromnih 5:0 ekipe Roberta Martineza.
 
Mijenjao je na poluvremenu Savo Milošević, kada su izašli Demirović i Rahmanović, a ušli Hadžiahmetović i Gazibegović.

Drugo poluvrijeme prvaci Evrope iz 2016. godine očigledno su spustili malo gas, jer u nastavku nije bilo golova u mreži Šehića.

Upravo je golman BiH napustio igru u 71. minuti, kada je među stative stao Nikola Vasilj. Igru su također napustili Stevanović i Barišić, a u igru je Milošević uveo Hamulića i Gojkovića. Međutim, ništa nije pomoglo indisponiranim bh. fudbalerima koji nisu bili ni blizu svog prepoznatljivog nivoa, prenosi N1.

(Elmedina H.)



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.