25.10.2023. 11:43
0
Borac dobio samo 11 žutih kartona u 11 kola Premijer lige BiH: Najviše žutih kartona skupili "Plavi" - 32
Fudbaleri sarajevskog Željezničara dobili su najviše, a banjalučkog Borca najmanje žutih kartona poslije trećine odigrane sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, odnosno 11 kola.

Plavi su skupili ukupno 32 javne opomene, što je 2,90 žutih kartona po meču.

Slijede Posušje i Igman sa 28, Tuzla City sa 27, Sarajevo i GOŠK sa po 25 žutih kartona.

Zvijezda 09 je do sada dobila 24 žuta kartona, Velež, Široki Brijeg i Sloga po 18, Zrinjski 17, a Borac, fair-play prvak prve trećine prvenstva svega 11, ili jedan žuti karton po meču.

Kada su u pitanju crveni kartoni, dva su zaradili fudbaleri Tuzla Cityja (oba put isključen Mustafa Šukilović), a po jedan Velež i Igman. Ostali timovi za sada su bez kartona crvene boje.

U prosjeku sudije u bh. eliti pokazuju 4,59 žutih i 0,13 crvenih kartona po susretu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.