31.10.2023. 14:01
0
Potpuni krah karijere zvijezde Dinama i Hrvatske: Od velikog transfera do treće lige u pet godina
FOTO: AFP
Hrvatski fudbal je u prethodnim godinama na scenu izbacio brojne velike fudbalske talente, a najveći među njima bio je Ante Ćorić. Međutim, karijera danas 26-godišnjeg ofanzivnog veznjaka doživjela je veliki pad, a nakon što je mjesecima bio bez kluba on će uskoro da se vrati na teren i to u redovima trećeligaša NK Kustošija.

Ante Ćorić je prije nekoliko godina važio za najvećeg talenta hrvatskog fudbala. Predviđala mu se velika karijera, no pogrešne odluke su ga koštale i sada je 26-godišnjak prinuđen da je spašava u trećeligašu Kustošiji.

Najveća je svakako bila odlazak u Romu gdje nikad nije dobio pravu šansu za igru. Transfer iz 2018. godine bio je vrijedan šest miliona eura, a Ćorić je dobio ugovor od milion eura po sezoni.

Međutim, nije igrao. Uzaludna je bila podrška koju je dobijao od Edina Džeke, Aleksandra Kolarova i drugih.

"Radio sam s Pastoreom svaki trening. Tu su bili sve veliki igrači i ne možeš doći treneru i reći 'hoću igrati'. Saigrači su pitali trenera zašto ne igram, jer sam bio dobar na treninzima. Džeko je dolazio do mene i rekao mi 'glavu gore, treniraj'. Kolarov mi je isto govorio da će doći moje vrijeme, ali vidjeli su i oni da neće", rekao je Ćorić nedavno u jednom Podcastu.

Za rimsku Vučicu odigrao je samo tri utakmice. Vrijeme je provodio po posudbama i bio je član Almerije, Venla i Olimpije. Od prošlog ljeta je bez kluba i povezivao se s mnogim ekipama.

Varaždin je trebao biti njegova nova sredina. Posao je međutim iz nepoznatog razloga propao, pa je Ćorić samostalno trenirao dok se nije ukazala prilika da potpiše ze NK Kustošije.

Ovaj tim trenutnoje na sedmom mjestu u trećeligaškom društvu i za ostaje pet bodova za pozicijom koja vodi u veći rang takmičenja.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.