16.11.2023. 23:04
4
Selektor Milošević nakon poniženja od Luksemburga: "Ne vidim da je moglo bolje kada nemate nivo trke"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je doživjela jedan od najtežih poraza u historiji.
Tim Save Miloševića doživio je poraz od Luksemburga rezultatom 4:1.

Selektor je nakon susreta prokomentarisao ovaj susret.

“Jednostavno nemamo nivo trke i to je to za ovaj nivo takmičenja. To je najveći problem. Na ovom nivou sa ovako ozbiljnim ekipama bez toga je teško pričati o bilo čemu drugom. Ovo nije dovoljno. Iz toga postoji niz problema koji zahtjevaju duži odgovor, ali nemamo nivo trke. Nakon toga loša koncentracija, loša reakcija, dosta stvari…”, rekao je Milošević, a potom dodao:

“Jedna realnost u ovom momentu. Nisam neko ko će da traži opravdanje, ali jednostavno ne vidim da je moglo bolje kada nemate tu stvar koja je potrebna u modernom fudbalu. Bez nivoa trke i intenziteta, to je nemoguće”

Da li je neko od novih fudbalera ostavio pozitivan dojam?

“Mogu da pohvalim odnos Tabakovića i Hajradinovića. Ne mogu reći da se tim nije borio, čak i ti novi. Vidjela se želja i to je jedina pozitivna stvar, ako ima pozitivnih to je pozitivno. Hajradinović sa hitrinom i trkom se nametnuo za utakmice koje dolaze”

Osvrnuo se i na meč protiv Slovačke.

“Probat ćemo pobijediti. Sigurno je da ćemo promijeniti dosta igrača. Znamo iz iskustva da je igranje u tri dana komplikovano i bit će novih u startnih 11. Treba nam potrebna svježina za tešku utakmicu i to je osnovno. To ćemo probati sa momcima koji su odmorniji i koji nisu igrali večeras”, zaključio je Milošević.

(Ajdin B.)
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.