24.11.2023. 14:23
0
Francuzi uhapsili alžirskog fudbalera zbog podrške Palestini
FOTO: Instagram
Defanzivac Nice i reprezentacije Alžira Youcef Atal uhapšen je jutros zbog komentara o Izraelu na društvenim mrežama. On je optužen za podržavanje terorizma.

27-godišnjak je na društvenim mrežama podržao Palestinu i od Boga je zatražio najtežu kaznu za Izrael. To se francuskim vlastima nije dopalo i Alžirac je uhapšen, prenosi SportSport.

Optužen je za podržavanje terorizma. Njega će policija ispitati tokom dana, a zatim će donijeti odluku o eventualnom zadržavanju ili puštanju na slobodu.

Atal je zbog svojih stavova već suspendovan na sedam utakmica od strane Nice, a nakon hapšenja stigla je suspenzija na neodređeno.

Youcefa Atala nakon svega vjerovatno čeka otkaz u francuskom klubu. Njegovi stavovi nisu prihvatljivi u Francuskoj, kao ni stavovi mnogih drugih fudbalera koji su se oglasili u ovom slučaju.

Alžirac je stanovnik Nice od 2018. godine. Standardan je član prvog tima za kojeg je nastupio 117 puta i postigao je 12 golova.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.