8.12.2023. 16:15
0
Vlado Jagodić o porazu od Borca od 4:0: "Ne priznajem da su nas ponizili već porazili. Zluradi komentari su uobičajni kod nas u bh. fudbalu"
Nakon poraza od banjalučkog Borca Slogu u ovom kolu očekuje utakmica protiv Posušja, ponovo u Modriči.

Trener Vlado Jagodić se još jednom osvrnuo na utakmicu protiv Borca, a onda je govorio i o protivniku ove subote.

- 180 minuta do završetka jesenjeg dijela prvenstva. Svako ko kaže da je ova utakmica sutra protiv Posušja ista ili identična kao druge, ja ću odmah reći da nije. Zašto nije? Zato što smo mi u prošloj domaćoj utakmici poraženi od Borca 4:0 i mnogi su to kvalifikovali kao da je nas Borac ponizio. Neću ni to da dozvolim. Poraz koji je uslijedio protiv sedam vezanih pobjeda nam je mnogo usložnio situaciju u samoj pripremi ove utakmice sa Posušjem. Neću se osvrtati na zlurade komentare, jer to je uobičajno kod nas u bh. fudbalu. Biću slobodan da kažem da ova utakmica sutra ima veliki značaj za nas, ova utakmica može u slučaju pobjede, a apsolutno se nadam tome, i mislim da je i zdravstveno stanje barem malo bolje nego pred utakmicu protiv Borca. Ta pobjeda bi nas ostavila na visokoj petoj poziciji, a o tome ljetos niko nije razmišljao. Želim dati značaj ovoj utakmici jer smo mi protiv Borca ubjedljivo poraženi. Ne priznam da nas je Borac ponizio, nego porazio 4:0. To mnogo boli. I Posušje nas je visoko porazilo kada smo igrali tamo. Svi se vrlo dobro sjećamo tog 27. minuta koji je prelomio utakmicu. To nas motiviše i želimo se revanširati, rekao je Vlado Jagodić uoči utakmice protiv Posušja, pa dodao:

- I dalje imamo zdravstvene probleme, gripozne i igrače pod temperaturom i ne znam na koga ću računati. Ono što je dobro je da što se tiče kartona svi imaju pravo igrati. Vraćaju nam se Jović i Dujaković, a znamo šta nam oni znače. Kako stvari stoje, ja se nadam od one četvorice bolesnih da ću barem dvojicu imati na raspolaganju. Posušje je nezgodna ekipa. Ja ne želim da se olako shvati utakmica. Ponavljam igračima da je ovo za nas polufinale Svjetskog prvenstva. Znam na šta mislim. Veliki je ulog. Mi u slučaju da ne pobijedimo Posušje, mi smo sebe doveli u poziciju da u zadnjem kolu strijepimo da li ćemo biti u donjem dijelu tabele. Znam da smo mi trn u oku mnogima, i zato su tu bočni vjetrovi sa svih strana. Zamislite, mi smo pet-šest bodova iznad ekipa koje su najavile borbu za vrh i Evropu. Iz tog razloga mi je i veći gušt voditi ekipu u ovom momentu. Ako ništa, mi se borimo našim rezultatima. 

Utakmica Sloga - Posušje igra se u subotu od 13 sati. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.