9.12.2023. 18:26
0
La Liga: Betis "otkinuo" dva boda Realu. Domaćini postigli gol o kojem će se pričati
Betis i Real Madrid remizirali su (1:1) u susretu 16. kola La Lige. Odličan meč odigran je na Benito Villamarin stadionu, ali na kraju pobjednika nije bilo.

Betis i Real podijelili su bodove u današnjem duelu 16. kola španskog prvenstva. Do boda je domaći tim stigao na spektakularan način.

Igralo se ofanzivno u ovom duelu od samog početka. Oba tima su imala velike šanse da dođu u prednosti, ali nije billo dobre završnice, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0.

Ipak, nastavak donosi golove, a Kraljevi su u 53. minuti stigli do vodstva. Brahim Diaz fenomenalno pronalazi Judea Bellinghama, a sjajni Englez 12. pogotkom u prvenstvu dovodi Real u prednost od 1:0.

Najljepši trenutak na utakmici pripao je međutim domaćem fudbaleru Aitoru Ruibal koji je u 66. minuti postigao gol izjednačenja. Spektakularno je pogodio mrežu Lunina udarcem s 25 metara za poravnanje rezultat na 1:1.


Pokušao je nakon toga Carlo Ancelotti napraviti nešto izmjenama. Povukao je Luku Modrića u 70. minuti i ubacio Ceballosa.

Nije kraljevski klub do kraja mogao doći do drugog gola. Pokušavali su, Betis se dobro branio, a u 90. minuti Isco pogađa prečku i propušta šansu da sruši svoj nekadašnji tim.

Ostalo je na kraju 1:1 i ovim rezultatom mogu biti zadovoljni domaći navijači.

Real je usprkos osvojenom bodu ostao prvoplasirani tim tabele. Imaju 39 bodova, Girona ih prati s 38 i utakmicom manje koju sutra igraju protiv Barcelone.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.