17.12.2023. 10:49
0
Hadžibegić: Radovan Karadžić je kao psihijatar sa nama radio seanse. Stalno je govorio o partiji, Titu, Sutjesci i Neretvi
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić govorio je o promašenom penalu na SP u Italiji 1990, ali i sjajnoj fudbalskoj karijeri.

Hadžibegić se u razgovoru za Večernji list prisjetio promašenog penala na Mundijalu 1990. protiv Argentine te istakao kako ništa drugačije ne bi uradio.

“Vjerovatno ne bih… Taj šut je stvarno bio dobar, ali je Goikočea sjajno odbranio. Šutirao sam mnogo jedanaesteraca u životu i malo sam ih promašio. Što se tiče tih jedanaesteraca protiv Argentine, samo su se trojica igrača javila da žele da šutiraju – Stojković, Brnović i ja. I sva trojica smo promašili”, rekao je Hadžibegić, a prenosi Žurnal.

Također, legendarni fudbaler Sarajeva dotakao se i poznanstva sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem koji je osam godina bio angažovan u bordo klubu kao psihijatar.

“Karadžića je predsjednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao – motivisao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, poslije nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba. Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspemo u dvorani, a kako nam se žurilo da poslije igramo karte, uvijek bi neko on nas poslije nekoliko minuta zalajao. „Dobro, Reks se probudio, seansa je uspjela, igrači su se probudili iz hipnoze”, rekao bi Karadžić, a ispričao Hadžibegić.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.