18.12.2023. 20:06
0
Premijer liga BiH: Zrinjski pobjedom nad Sarajevom zaključio polusezonu. Lovit će sedam bodova zaostatka u drugom dijelu sezone
Fudbaleri Zrinjskog pobjedom protiv Sarajeva na stadionu Pod Bijelim brijegom rezultatom 2:0 stavili su tačku na 2023. godinu, za njih i više nego uspješnu, zbog osvojene duple krune i izborene grupne faze Konferencijske lige, što je historijski rezultat.

Posljednja utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja znači i kraj fudbala u ovoj kalendarskoj godini odlučena je u finišu prvog poluvremena.

Sarajevo su sredili Bilbija pogotkom u 40. minuti i Zlomslić golom četiri minute kasnije.

Vrijedi isktanuti da je najbolji napadač domaćeg prvenstva mrežu Sarajeva propustio zatresti iz penala u 35. minuti. Njegov udarac ukrotio je Rogić uz pomoć stative.

Zbog svega navedenog, ali i nekih pokušaja Sarajeva, prvo poluvrijeme bilo je mnogo zanimljivije, a u drugom nije viđeno skoro ništa, iako se očekivalo da gosti svim silama krenu po pogodak koji bi ih vratio u život.

Zrinjski je stigao do 12. pobjede u sezoni i 38. boda. Mostarci će na proljeće loviti sedam bodova zaostatka za vodećim Borcem.

Sarajevo na pauzu ide s četvrte pozicije i 33 osvojena boda, koliko ima i Velež na trećem mjestu.

Nakon 18 kola u zoni ispadanja su Igman i Zvijezda 09. Premijer liga BiH nastavlja se 17. i 18. februara 2024. godine.

Timovi koji su izborili osminu finala Kupa BiH na travnjak će sedam dana ranije.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.