23.12.2023. 10:33
0
Jurgen Klopp o Superligi: Sviđa mi se što je UEFA potresena, te da je shvatila da ne može raditi šta želi
Nakon što je Liverpool odbio učestvovati u Superligi, oglasio se menadžer kluba s Anfielda, Jurgen Klopp, koji je prokomentarisao ovaj projekat.

Liverpool je u svome saopštenju, između ostalog, naveo kako ne planira učestvovati u projektu Superlige, te je dodao kako će nastaviti raditi sa drugim klubovima preko ECA-e (Evropskog udruženja klubova) i učestvovati u takmičenjima UEFA-e.

Njemački stručnjak se u potpunosti složio sa stavom kluba, te je istaknuo kako UEFA ne može raditi sve što želi. 

“U potpunosti se slažem sa stavom kluba, ali mi se sviđa što smo shvatili da UEFA i ostali fudbalski savezi ne mogu raditi šta žele. Ubacuju takmičenja i utakmice, a niko ništa ne smije reći. Sviđa mi se što su UEFA i ostali malo potreseni”, poručio je Klopp.

Podsjetimo, Evropski sud pravde u četvrtak je presudio da su UEFA i FIFA djelovale protiv zakona o takmičenju, kada su prije dvije godine zabranile održavanje Superlige.

Presuda ne znači da će se Superliga ponovno formirati, već samo da bi to u budućnosti trebalo biti dozvoljeno. Osnivači Superlige čelnici su moćnih evropskih klubova – Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.