23.12.2023. 20:41
0
Liverpul i Arsenal podijelili bodove u derbiju kola
FOTO: screenshot/x
Odličan meč na ‘’Enfildu’’ u derbiju 18. kola Premijer lige završen je bez pobjednika, Liverpul i Arsenal su remizirali - 1:1.

Nije počelo najbolje po domaćina, Arsenal je na Enfildu poveo već u četvrtom minutu. Odegard je, ispostavilo se na vrijeme, uposlio Gabrijela, koji je preciznim udarcem savladao Alisona. Poslije VAR provjere sudija Kavanag je pokazao na centar.

Brzo se oporavio Liverpul od početnog šoka, ekipa Jirgena Klopa je u ostatku meča bila mnogo bolji rival. Domaćin je do izjednačenja mogao već u 14. minutu, ali tada Salah nije bio precizan.

Ipak, u 29. minutu Egipćanin je bio nepogrješiv poslije odličnog proigravanja Aleksandera-Arnolda. Bio je to 18. gol Salaha u posljednjih 18 mečeva na Enfildu.

Ispostavilo se dovoljan samo za bod, s obzirom na to da je nekim čudom rezultat iz 29. minuta ostao aktuelan do kraja susreta. Liverpul je svim silama napadao, Arsenal uglavnom čekao šansu iz kontre.

Ali, upravo je jedna kontra Liverpula mogla da odluči pitanje pobjednika, u 73. minutu poslije kornera Arsenala sjevnula je kontra pet na dva, Salah je dodao do Aleksander-Arnolda, a reprezentativac Engleske je snažnim udarcem zatresao prečku protivničkog gola.

Prethodno su vrlo dobre šanse imali Salah, Gomez i Soboslai, ali je golman Arsenala ostao nesavladan. U finišu meča gosti su u jednom trenutku preuzeli inicijativu, čak i tražili jedanaesterac u 82. minutu, ali je tada sudijska pištaljka ostala nijema.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.