10.1.2024. 20:15
0
Fener pregazio Konyu: Hat-trick Edina Džeke
Fenerbahče je sa sedam golova u mreži (7:1) ispratio Konyaspor, uz hat-trick Edina Džeke i tako uknjižio 16. ligašku pobjedu u 19. kolu turskog prvenstva.

Sve je u Istanbulu bilo riješeno poslije prvog poluvremena.

Edin Džeko postigao je tri gola u rasponu od 11. do 40. minute. Prvi gol je Dijamant postigao u 11. minuti iz penala koji je sam izborio. Ponovo je zatresao mrežu u 32. minuti poslije greške odbrane Konyaspora, a ha-trick je kompletirao u 40. minuti na dodavanje Szymanskog.

Bh. napadač sada na kontu ima 16 golova i usamljen je na prvom mjestu liste strijelaca turske elite. Iza njega je Mauro Icardi sa četiri gola manje.

Golove za Fener u prvom dijelu postigli su još Muldur u 42. i Szymanski u 44. minuti.

Džeko i Szymanski na poluvremenu su ostali u svlačionici.

Do kraja su za domaće pogađali Batshuayi u 63. minuti, autogol u 83. minuti postigao je Yazgili, a utješni pogodak za Konyaspor zabio je Guilherme u 90. minuti.

Fenerbahče je lider na tabeli sa 50 bodova, drugi je Galatasaray sa tri boda manje i utakmicom manje.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.