8.2.2024. 20:08
0
Misimović nakon žrijeba: Moglo je i gore, trenutno mislimo samo na Ukrajinu
Reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je svoje rivale za ovogodišnje izdanje Lige nacija. Naša reprezentacija takmičiti će se u A diviziji sa najboljim evropskim reprezentacijama.

Naša reprezentacija bila je u posljednjem šeširu, a na kraju je izvučena u grupu C. Vrijedi dodati da je grupe izvlačio proslavljeni Juan Mata.

Svoj komentar nakon što je žrijeb završen dao je Zvjezdan Misimović.

"Možemo biti zadovoljni. Iako bismo realno u svakoj grupi bili autsajderi mislim da je moglo i gore. Biće zanimljivo, ali sada gledamo samo na Ukrajinu", rekao je kratko Misimović.

Bosni i Hercegovini će biti ovo drugi nastup u Ligi A, u prvom u grupi sa Italijom, Holandijom i Poljskom popularni Zmajevi su ispali u Ligu B.

Poznati su i "prozori" za utakmice. Po dva kola će biti odigrana u septembru, oktobru i novembru. Prvo je na programu od 5. do 7. septembra, a posljednje od 17. do 19. oktobra.

UEFA je odlučila promijeniti pravila pred novo izdanje pa se tako povećao broj utakmica iz razloga da takmičenje postane zanimljivije.

Umjesto da pobjednici četiri grupe iz A divizije igraju svojevrsni final-four kao što je to bio slučaj do sada uvodi se četvrtfinale u koje će se plasirati po dvije najbolje plasirane ekipe.

Sa druge strane trećeplasirani iz A divizije će igrati protiv drugoplasiranih iz B divizije za promociju u viši rang ili ispadanje u niži. Osim toga trećeplasirani iz B divizije igrat će po istom sistemu sa drugoplasiranim iz C divizije.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.