13.2.2024. 23:01
0
Paklen meč za bh. sudije, Real slavio u Njemačkoj, Manchester City na Etihad nosi ozbiljnu prednost
FOTO: screenshot/x
Fudbaleri Real Madrida savladali su u gostima RB Leipzig rezultatom 1:0 u prvom duelu osmine finala Lige prvaka.

U drugoj minuti utakmice vidjeli smo spornu situaciju nakon koje je bosanskohercegovačka sudijska ekipa predvođena Irfanom Peljtom poništila gol njemačkom timu. Šeško je zatresao mrežu gostiju iz Madrida, a pomoćni sudija Senad Ibrišimbegović je odmah signalizirao ofsajd poziciju.

Uslijedili su veliki protesti igrača Leipziga, a Peljto je dobio signal iz VAR sobe da je gol opravdano poništen.

U VAR sobi su Pol van Boekel i Dennis Higler iz Nizozemske i njihova procjena je da strijelac Šeško nije bio u ofsajdu, ali je u nedozvoljenoj poziciji bio drugi igrač Leipziga koji je ometao golmana Real Madrida.

Real je do vodstva došao u četvrtoj minuti drugog poluvremena. Diaz je uputio sjajan udarac sa ruba šestnaesterca koji je otišao u lijeve "rašlje" gola Leipziga.

U drugom meču večeri Manchester City je u gostima savladao Kopenhagen sa 3:1.

Građani su poveli u u desetoj minuti. Foden je asistirao, a De Bryune pogodio za 1:0.

Taj gol nije zbunio domaćine koji su krenuli po izjednačenje.

Napadao je danski prvak, igrao otvoreno bez pardona prema protivnicima, a nagrada je i stigla u 34. minuti kada je pogodio Mattson.

City do novog vodstva dolazi u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je pogodio Silva.

Konačnih 3:1 postigao je Foden u 92. minuti.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.