22.2.2024. 14:27
0
Određene sudije za 20. kolo Premijer liga BiH: Peljto u Gabeli, Bilbija će dijeliti pravdu na derbiju u Mostaru, a Martinović u meču između Širokog i Želje
Ovog vikenda igraju se utakmice 20. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a poznata su i službena lica za mečeve koji nas očekuju.

Nakon zimske pauze konačno se nastavilo prvenstvo u najjačem rangu bh. fudbala, a ovog vikenda očekuje nas nekoliko itekako uzbudljivih mečeva u 20. kolu.

Već sutra nas čeka jedna utakmica kada će 20. kolo u Gabeli otvoriti GOŠK i Sloga Meridian, te je poznato i ko će suditi ovaj meč.

Glavni sudija utakmice u Gabeli će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će mu pomoćnici biti Nebojša Žugić (Banja Luka) i Dženan Milić (Sarajevo). Četvrti sudija meča GOŠK - Sloga Meridian će biti Nikad Ljajić iz Sarajeva.

U subotu nas čekaju također dva zanimljiva susreta. Program počinje u 13 sati kada će igrati Zvijezda 09 - Sarajevo, dok se od 16 sati igra derbi Veleža i Borca.

Meč Zvijezde 09 i Sarajeva sudit će Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici su Marko Perić i Boris Dujmović iz Mostara, dok će četvrti sudija biti Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Što se tiče derbija Veleža i Borca kako je i najavljeno, glavni sudija će biti Luka Bilbija iz Prijedora. Njegovi pomoćnici će biti Damir Lazić (Brčko) i Emir Zahiragić (Sarajevo), a ulogu četvrtog sudije će imati Antoni Bandić iz Gruda.

U nedjelju su na rasporedu tri meča. Od 13 sati sastaju se Široki Brijeg - Željezničar i Tuzla City - Posušje, dok će od 15 sati u Mostaru igrati Zrinjski i Igman.

Derbi Širokog i Željezničara sudit će Josip Martinović iz Čapljine s pomoćnicima Amerom Macićem (Mostar) i Arnelom Novalićem (Doboj), a četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja.

Utakmicu Tuzla City - Posušje sudi Dragan Petrović (Banja Luka), a pomoćnici su Sreten Udovičić iz Prijedora, tek Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudija na Tušnju će biti Danijel Perić iz Bijeljine.

I što se tiče okršaja Zrinjskog i Igmana glavni sudija će biti Mateo Musa iz Čitluka. Pomoćnici će biti Marko Zelenika (Mostar) i Perica Maskaljević (Donja Mahala), dok je četvrti sudija Darko Gedžić iz Brčkog, piše Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.