26.2.2024. 19:04
0
Žalba urodila plodom: Evertonu smanjena kazna
Engleska Premier liga je smanjila kaznu oduzimanja deset bodova Evertonu zbog kršenja pravila o profitu i održivosti.

Umjesto 10 bodova, klubu iz Liverpoola će se oduzeti šest bodova.

Evertonu je u novembru oduzeto 10 bodova zbog navodnog nepoštovanja propisa tokom sezone 2021/22. Liga je u novembru saopštila da je klub sa “Goodison parka“ napravio ozbiljne prekršaje pravila koja se tiču profita i finansijske održivosti kluba zbog čega mora da bude kažnjen.

Riječ je o najoštrijoj kazni u historiji Premier lige. Iz Liverpoola je stiglo saopćenje u kojem se navodi da je „klub u isto vrijeme šokiran i razočaran“, kao i da se radi o “nesrazmjernoj i nepravednoj kazni“.

Međutim, klub je uložio žalbu koja je sada rezultirala vraćanjem četiri boda nazad. Kao rezultat vraćanja bodova “Karamele” će da se uzdignu na 15. poziciju na tabeli Premier lige sa 25 bodova.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.