26.2.2024. 22:34
3
Bruka i sramota: Željezničar je najgora ekipa Premijer lige BiH u ova dva segmenta
Deset gostovanja, deset poraza! Tri postignuta i 21 primljen pogodak! Ovo je učinak fudbalera Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone 2023/24.

Ko je kriv za ovu katastrofu? Na Grbavici očito smatraju da nikome ne trebaju polagati račune. Čak ni navijačima koji svaku utakmicu bodre Plave. A uz to, oni najvatreniji, The Maniacs, su generalni sponzor kluba....

- Ništa ne opravdava lošu igru. Dobro zagrijani su ušli loše u utakmicu. Pogotovo prvo poluvrijeme nisu bili u stanju da pariraju na terenu. Vidjet ćemo do čega je tako. Naći ćemo razlog zašto je to tako, analizirati da li se uvukao strah od gostovanja i mijenjat ćemo - reći će Bruno Akrapović, trener Plavih, nakon desetog, jubilarnog ovosezonskog gostujućeg poraza.

Na Akrapovićevim riječima vjerovatno će se sve i završiti, a da li su Plavi naučili nešto iz novog poraza saznat ćemo u 22. kolu kada će gostovati kod Zvijezde 09.

Željezničar je, upravo uz Zvijezdu 09, jedina ekipa u bh. eliti koja nema osvojen ni jedan jedini gostujući bod ove sezone. A u dva segmenta Plavi su najgora ekipa u elitnom razredu našeg fudbala.

Najneefikasniji su tim PLBiH sa svega 16 postignutih golova u dosadašnjih 20 odigranih kola. Najbliži Plavim je Zvijezda 09 čiji igrali su 20 puta tresli protivničke mreže.

Uz spoznaju da su doživjeli 10 gostujućih poraza ove sezone, te da su postigli najmanje golova u dosadašnjem dijelu sezone, nekako je i logično da je tima Grbavice postigao najmanje golova na gostovanjima. Igrači najtrofejnijeg bh. kluba protivničke mreže na gostovanjima su tresli samo tri puta (u porazima od Borca - 2:3 i Zrinjskog - 1:2). U preostalih osam susreta "nisu vidjeli protivničkog golmana".

Što se tiče domaćih utakmica Željo je nešto "ubojitiji", ali je i to premalo za renome kakav ovaj klub ima. U 10 utakmica Plavi su osvojili 20 bodova (šest pobjeda, po dva remija i poraza) uz 13 postignutih i sedam primljenih golova. I u segmetnu postignutih golova na domaćem terenu tim sa Grbavici je na diobi posljednje pozicije (isti broj golova postigli su i Široki Brijeg, Zvijezda 09 i GOŠK).

Činilo se da će dolazak Akrapović i promjena "krvne slike", odnosno veliki broj novih igrača, donijeti nešto novo, ali ništa. Plavi su i danas protiv Širokog Brijega bili besopasni. Nije funkcionisalo u veznom redu, napadači su bili osječeni, a mnogo konfuzije bilo je i u zadnjoj liniji. Rezultat toga je da su primili dva gola i da su ostali bez udarca u okvir protivničkog gola.

Nastave li u ovom ritmu teško je očekivati da će sačuvati premijerligaški status. A tada će za opravdanja i polaganje računa biti kasno, piše Faktor.

(Ajdin B.)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.