27.2.2024. 22:15
0
Rade Krunić na meti velikih kritika: "Ovog šepurenja nema ni u 3. ligi, svaki novčić plaćen za njega je haram"
Fenerbahče je danas poražen u gostima od Ankaragucua s 3:0 i tako ostao bez polufinala turskog Kupa.

Fener je imao nestvaran početak sezone, ali posljednjih mjesec je u slaboj formi. Izgubio je lidersku poziciju u Superligi i sada zaostaje dva boda za Galatom, a sada je ispao i iz Kupa.

Edin Džeko danas nije igrao, dok je drugi reprezentativac BiH Rade Krunić startao, ali se nije proslavio. Zamijenjen je na poluvremenu, a na društvenim mrežama prikazan je jedan od trenutaka kada je bivši igrač Milana zakazao, pa je u toj akciji Ankaragucu došao do gola.

"Ovo šepurenje, taj nedostatak energije i ozbiljnosti se ne vidi u 3. ligi, to je stvarno šteta. Ako stanete ispred njega, nećete moći tako lako proći. Ako napraviš shadow press, čovjek će se bojati i neće ti prići.

Svaki novčić plaćen za Krunića je haram. Postoje deseci irača u ligi koji su pet puta bolji od njega", objavljeno je na društvenoj mreži X uz priloženi video koji prikazuje Krunićevo "šepurenje".


30-godišnji Fočak ove zime je iz Milana prešao u Fenerbahče. Dugo je bio želja trener Ismaila Kartala, još i ljetos, na kraju su Turci uspjeli da ga angažuju, ali za sada očito nisu zadovoljni njegovim nastupima.

Odigrao je u Super ligi sedam mečeva, u Kupu Turske tri, upisavši tek jednu asistenciju. Definitivno su više očekivali od igrača koji je reprezentativni kalibar i koji je godinama bio fudbaler slavnog Milana, s kojim ima osvojen Scudetto i gdje je prethodno igrao važnu ulogu kod trenera Stefana Piolija.

Rade Krunić jedan je u nizu fudbalera koji trpe žestoke kritike nakon teškog poraza od Ankaragucua, a najviše je na udaru trener Kartal, koji bi vrlo lako i veoma brzo mogao postati bivši.

Igrači Fenera, barem pojedini, ubrzo su se oglasili i uputili izvinjenje navijačima. Uradio je to Mert Hakan Yandas, koji je ušao umjesto Krunića:

"Možete izgubiti meč, ali ne ovako. Trebao bi se boriti i igrati na način koji priliči grbu Fenerbahčea", poručio je on.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.