29.2.2024. 18:03
0
Juniori BiH poraženi od Sjeverne Makedonije
Fudbalska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine kraj februara je iskoristila za dva prijateljska duela protiv vršnjaka iz Sjeverne Makedonije čime su okončali još jedan mini ciklus priprema.

Naši momci su danas u Skoplju odigrali drugi meč protiv domaćina i poraženi su rezultatom 2:0 u vrlo zanimljivoj utakmici.

Imali su i naši momci nekoliko prilika za postizanje pogotoka. Prvo poluvrijeme je donijelo dosta izjednačenu igru s obje strane.

U nastavku, makedonci ipak sa dva gola odlučuju pobjednika u ovom susretu.

U 52. minuti, Lorik Kaba Jakupi je bio strijelac za protivničku ekipu, dok je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade strijelac bio Fikret Ljivareka za onalnih 2:0.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupali: Adel Šuškaj, Patrik Zrnić (58. Ajdin Beganović), Amir Duraković (69. Antoni Bajkuša), Muhamed Bejdić 46. Stefan Marčetić), Bakir Nurković (46. Dženan Puce), Niko Kovač (46. Muamer Hamzić), Hamza Ljukovac 46. David Čamber), Marsel Zrnić (58. Dženan Šabić), Matej Stojičić (46. Marko Kozina), Petar Samardžija (58. Omar Kuko), Haris Berbić (46. Aiman Šemdin).

U prvom meču odigranom prije dva dana bh. tim je pobijedio 2:0, tako da ovaj mini ciklus priprema završavamo sa jendom pobjedom i jednim porazom.

Sve navedeno je bila i uvertira pred novi ciklus kvalifikacija koji očekuje naše juniore u 2024. godini.

Već u mjesecu martu nas očekuje drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnici će biti domaća Norveška, te Izrael i Crna Gore.

Prvo ćemo 20. marta igrati protiv Izraela, tri dana kasnije slijedi duel s Norveškom, a onda ćemo 26. marta igrati protiv komšija, Crne Gore.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.