2.3.2024. 9:41
0
Bivši FIFA sudija o spornim situacijama u Banjoj Luci: Šta kažu pravila
FOTO: avaz
Tokom sedmice su odigrane tri od četiri utakmice četvrtfinala Kupa BiH, a najviše pažnje privukao je duel u Banjoj Luci između Borca i Sarajeva (0:0).

Navijači obje ekipe bili su mišljenja kako je najbolji bh. sudija Irfan Peljto mogao dodijeliti penal za njiihovu ekipu. Pristalice Borca i Sarajeva su kritikovale Peljtu, a sada je o spornim situacijama govorio Haris Kaljanac, bivši FIFA sudija koji je dijelio pravdu i u Premijer ligi BiH.

- Igrač Borca skače i nakon toga lopta pogađa njegovog saigrača u ruku. Pravila kažu, ako igrač iz blizine pogodio saigrača u ruku, ruka je prirodna. Pogođen je od saigrača - rekao je Kaljanac za "Arena Sport TV".

Haljanac je potom prokomentarisao i spornu situaciju na drugoj strani, kada su domaći tražili najstrožiju kaznu.

- Ovdje imamo situaciju kada igrač iz blizine pogađa fudbalera Sarajeva u ruku. I da je dosudio na obje strane jedanaesterac ne može mu se uzeti za zlo. Ima elemente i za penal i protiv penala. Obje ruke nisu definisane. Morat ćemo vjerovati sudijama - ocijenio je Kaljanac.

Podsjetimo, u prvim utakmicama Četvrtfinala Kupa BiH Zrinjski je kao gost pobijedio Jedinstvo iz Bihaća sa 1:0, dok je Posušje na svom terenu bilo bolje od Sloge Meridian (3:2). Duel Širokog Brijega i Veleža je odgođen za 6. mart.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.