3.3.2024. 9:39
0
Željezničar i Sarajevo danas na Grbavici igraju najveći derbi bh. fudbala
FK Željezničar i FK Sarajevo večeras od 18:45 sati na Grbavici igraju najveći bh. derbi u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

Biće ovo ukupno 151. duel Željezničara i Sarajeva, a bordo klub bi mogao stići rivale po broju pobjeda, ali i broju golova na derbijima. Željezničar ima 46 pobjeda, Sarajevo 45, a 59 mečeva je završeno neriješeno. Željezničar je postigao 183 pogotka, a Sarajevo 182.

Oba tima su u veoma lošoj formi, s tim da je Željo u jako teškoj situaciji i nalazi se na pretposljednjem mjestu.

Plavi su nakon 20 kola osvojili samo 22 boda i to je trenutno dovoljno za 11. poziciju.

Sarajevo se nalazi na četvrtom mjestu sa 33 boda.

Ekipa Željezničar je u zadnjih pet ligaških utakmica jednom je remizirala te četiri puta izgubila. Sarajevo je u posljednjih pet mečeva jednom slavilo te doživjelo četiri poraza.

U prvom međusobnom duelu ove sezone Sarajevo je na Koševu deklasiralo Želju sa 3:0.

Željezničar sedam uzastopnih utakmica nije pobijedio.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.