14.3.2024. 17:52
0
Kup BiH: Široki u polufinalu nakon pobjede i u revanšu protiv Veleža
Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u polufinale Kupa BiH nakon što su u danas odigranom četvrtfinalnom revanš susretu savladali Velež rezultatom 3:2.

Prva utakmica odigrana u Čitluku završena je pobjedom Širokobriježana 2:1, a kada je ekipa Dine Skendera u prvih dvadesetak minuta današnje utakmice postigla dva gola činilo se da je pitanje pobjednika riješeno.

Igrala se 15. minuta kada su Širokobriježani odigrali lijepu akciju tokom koje je Kuprešak proigrao Marina na lijevoj strani, a ovaj poslao prizeman centaršut na drugu stativu za Chinedua koji je bez problema poslao loptu iza leđa golmana Veleža.

Samo šest minuta kasnije Širokobriježani udvostručuju prednost zahvaljujući pogotku Kpana nakon fantastičnog kontranapada, ali i loše reakcije odbrambene linije Veleža.

Rođeni su ipak pokazali karakter i do kraja prvog poluvremena uspjeli izjednačiti rezultat.

U 33. minuti Guliashvili je spektakularnim udarcem iz slobodnjaka sa oko 20 metara udaljenosti zatresao mrežu Širokog Brijega, da bi isti igrač osam minuta kasnije nakon lijepe akcije i asistencije Suljića postigao novi gol i poravnao rezultat na 2:2.

U drugom poluvremenu Velež je, očekivano, bacio sve karte u napad tražeći gol koji bi im garantovao penale, no do njega nije došao. 

Haskić je u prvim minutama drugog dijela pogodio prečku, a nakon toga su Rođeni stvorili još nekoliko dobrih situacija pred gostujućim golom, no bez promjene rezultata. 

U 75. minuti Rođeni su ostali i sa igračem manje nakon što je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Saša Domić, što je Širokobriježanima otvorilo više prostora za kontranapade. 

Odličnu priliku za goste propustio je Ćavar nekoliko minuta nakon crvenog kartona za Velež, da bi u narednih deset minuta Velež propustio nekoliko dobrih šansi preko Guliashvilija, Haskića i Oreča. 

Kazna za promašaje stigla je u sudijskoj nadoknadi kada Lukić sa bijele tačke postiže gol za Široki Brijeg, povećava vodstvo na 3:2 te ujedno postavlja i konačan rezultat ovog meča.

Tako je Široki Brijeg ukupnim rezultatom 5:3 ostvario plasman u polufinale Kupa BiH. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.