17.3.2024. 16:44
0
Premijer liga BiH: Posušje nakon 16 godina savladalo Široki
Prvi susret nedjeljnog programa WWin lige Bosne i Herceogivne igraju HŠK Posušje i NK Široki Brijeg. Domaćin je golom Petrovića u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika i slavio sa 1:0.

U komšijski derbi Posušje i Široki Brijeg su ušli sa šeste odnosno sedme pozicije na tabeli. U prethodnom kolu Posušje je remiziralo sa GOŠK-om u Gabeli, a Široki Brijeg na domaćem terenu doživio poraz od Sloge koja je sredinom sedmice iz Kup takmičenja izbacila Posušje. Široki je prošao u polufinale Kupa izbacivši mostarski Velež.

Nakon mirnih uvodnih 20 minuta gosti su preko Kuprešaka zaprijetili, Kuprešak je sjajno šutirao, ali je pogodio okvir gola ipak tridesetak sekundi poslije, prilika na drugoj strani, Leonardo Petrović se sjajno snašao i u kaznenom prostoru gostiju i pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je bek gostiju Ivan Franjić nakon prekršaja nad strijelcem gola Petrovićem.

Do kraja poluvremena nije bili izglednih prilika, domaćin je visokim presingom konstantno držao goste daleko od svog gola, pie scsport.

Nakon jednog zaista neopreznog starta Marijana Ćavara glavni sudija susreta Ermin Sivac morao je pokazati novi žuti karton za goste u 41. minuti susreta, a zbog prigovora u bilježnicu sudca ušao je i igrač domaćih Karlo Kamenar.

Minut sudijske nadoknade donio je novi četvrti korner za domaće, ali promjene rezultata nije bilo pa su igrači obje ekipe u svlačionice otišli pri rezultatu 1:0.

Trener gostiju, Dino Skender je na poluvremenu izvršio dvije izmjene, u svlačionici su ostali Mužek i Ćavar, a u igru su ušli Tomislav Tomić i Petar Mišić.

Domaćin dobro otvara i drugo poluvrijeme, Karlo Kamenar sjajno centrira, ali Luka Lučić nije najbolje zahvatio loptu koja odlazi pored gola.

Svoj prvi udarac iz ugla gosti su izveli u 58. minuti susreta, ali odbrana domaćih je bila na visini zadataka.

Prva izmjena domaćih izvršena je u 61. minuti u igru je ušao Vinko Rozić, a iz igre je izašao strijelac vodećeg gola, Petrović, a prisutna publika ga je ispratila aplauzom. Rozić je odmah po ulasku zaprijetio gostima, ali novog gola nije bilo.

Žuti karton je u 62. minuti dobio Eric, a gosti su ponovo mijenjali, teren su napustili Marko Capan, a ušao je Stephen Chinedu

Stopostotnu priliku u 67. minuti imali su domaći, rezervista Rozić je nakon centaršuta pogodio stativu, a napadač domaćih Boban se nije uspio snaći i sprovesti loptu u gol gostiju.

Novi žuti karton na utakmici za domaće, dobio je Zvonimir Begić nakon jednog starta sa leđa.

Marko Hanuljak i Andro Babić su u igru ušli u 72. minuti, a iz igre su izašli Begić i Kamenar, a u posljednjoj izmjeni gostiju Mamić je zamijenio Daniela Lukića.

Dobru priliku nakon prekida u 83. minuti imali su gosti, ali je odbrana Posušja sjajno reagovala.

Arijan Brković je dobio priliku za nastup umjesto Nikole Mandića u završnici susreta.

Ermin Sivac, sudija iz Zenice odlučio je za četiri minute produžiti susret, a već u prvom minutu nadoknade gosti su prijetili, ali je ekipa Posušja sjajno odbranila prekid. Golman domaćih Marko Galić je dobio žuti karton zbog zadržavanja vremena.

Posušje je sa nova tri boda došlo na tri boda od FK Velež koji ima i utakmicu manje, a Široki Brijeg je ostao na 28 osvojenih bodova te na sedmoj poziciji.

Nakon reprezentativne pauze Posušje će u goste GOŠK-u, a Široki Brijeg će gostovati fenjerašu lige, ekipi Zvijezde 09.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.