23.3.2024. 22:39
0
Brazil prvijencem mladog napadača savladao Englesku
Wembley je bio mjesto gdje su snage odmjerili fudbalski velikani, reprezentacije Engleske i Brazila. Pobjedu su slavili gostujući igrači, a gol je postigao mladi Endrick.

Posljednji međusobni duel Brazil i Engleska igrali su prilično davne 2017. godine kada su također na Wembleyu u prijateljskom susretu odigrali 0:0.

Prvih 45 minuta obilježila je stativa Lucasa Paquete, te povreda Kyle Walkera koja bi mogla zabrinuti i Pepa Guardiolu, trenera Manchester Citya. Povrijeđenog Walkera zamijenio je Ezri Konsa.

I u drugom poluvremenu Brazil je prijetio preko Paquete, ali je njegov novi udarac otišao pored gola.

U 75. minuti Wembley je gromoglasnim aplauzom pozdravio debitanta u dresu Engleske, mladog igrača Manchester Uniteda, Kobbie Mainooa.

Gol za vodstvo Brazila postigao je mladi napadač Endrick koji je sjajno ispratio napad Viniciusa i odbijenu loptu pospremio u gol Jordana Pickforda. Za Endricka je to ujedno bio i prvijenac u dresu reprezentacije Brazila.

Do kraja se rezultat nije mijenjao što je značilo kraj serije nepobjedivosti za Englesku koja je posljednji poraz doživjela u decembru 2022. godini, sa druge strane bila je to prva pobjeda Brazila nakon četiri meča bez trijumfa.

Naredni meč Engleska igra za tri dana (26. marta), a protivnik će biti Belgija. Brazil će također igrati novu prijateljsku utakmicu za tri dana, protivnik će biti Španija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.