27.3.2024. 10:37
0
Bez advokata FK Sarajevo na sjednici Disciplinske komisije: Moguće je i da odluka ne bude donesena
Danas će biti održana sjednica Disciplinske komisije na kojoj će se raspravljati o eventualnoj kazni za FK Sarajevo, ali i za članove ovog kluba zbog prekida utakmice protiv Borca.

Tada su u samoj završnici utakmice fudbaleri i stručni štab FK Sarajevo napustili teren stadiona Koševo, a razlog je bio nezadovoljstvo suđenjem Matea Muse.

U tom trenutku Borac je imao prednost od 2:1 i put u polufunale Kupa BiH, ali tokom cijelog susreta su domaći negodovali i imali prigovore na odluke glavnog arbitra.

Borac je zatim slavio 3:0 službenim rezultatom, što je bilo i očekivano, a protekle sedmice trebala je biti održana sjednica Disciplinske komisije NS BiH.

Nije se to dogodilo, te je sjednica odgođena i konačno će biti održana danas kada će sve oko eventualnih kazni biti dosta jasnije.

Zanimljivo je i to da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine odbio dopustiti advokatu FK Sarajevo da brani klub na današnjoj sjednici, potvđeno je za SportSport.ba.

Hjeli su iz FK Sarajevo da njihov advokat prisustvuje današnjoj sjednici, ali iz Nogometnog saveza je na njihovu adresu stigla odbijenica. Uputili su iz tima sa Koševa žalbu i nadaju se da će je iz Saveza uvažiti, te da će na kraju dozvoliti advokatu da tokom procesa iznese odbranu kluba.

Kada je riječ o prisustvu advokata na sjednicama Disciplinske komisije, to se jako rijetko događa, ali važno je istaći da nije zabranjeno.

Sve će ubrzo sasvim sigurno biti jasnije, a dodajmo i to da se FK Sarajevo suočava sa potencijalnim oduzimanjem bodova i to je ono što najviše plaši navijače ovog kluba.

Osim toga kažnjeni bi mogli biti i Senijad Ibričić, te predsjednik kluba Mirvić i trener Rožman s obzirom da su tražili od igrača da se povuku u svlačionicu. 

A, da bi se bilo koja odluka Disciplinske komisije usvojila potrebno je da za nju glasa pet od šest članova Komisije. Ukoliko bi recimo ishod dašanjeg glasanja bio 4:2 za određeni vid kazne odluka ne bi bila valjana, pa bi se sjednica ponovila unutar 24 sata, te bi na novoj za usvanje bila potrebna prosta većina, piše Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.