3.4.2024. 20:57
0
Džeko postigao majstorki gol za Fener: Ponovo je najbolji strijelac turskog prvenstva
FOTO: FENERBAHCE
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko upisao se u strijelce na današnjoj utakmici 31. kola turske Super lige između njegovog Fenerbahčea i Adane Demirspora.

Akcija iz 51. minute susreta krenula je iz auta, lopta je došla do Džeke koji rutinski pogađa lijevom nogom u suprotni ugao za 2:1 za Fenerbahče.

Prethodno je Djiku u 17. minuti doveo Fenerbahče u vodstvo, ali je sedam minuta kasnije izjednačio Balotelli.

Naš napadač je tako prekinuo golgeterski post koji je trajao sedam takmičarskih utakmice, odnosno od 17. februara kada je postigao pogodak protiv Rizespora.

Ujedno se današnjom golom Džeko vratio na prvo mjesto najboljih strijelaca turskog prvenstva.

Naime, Džeki je ovo bio 19. pogodak u prvenstvu uz tri asistencije, dok je na drugom mjestu rival iz Galatasaraya Mauro Icardi koji ima 18 golova i sedam asistencija.

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.