7.4.2024. 21:50
0
HNL: Rijeka ugasila snove Splićanima o tituli i potvrdila da je glavni kandidat za titulu
U derbi susretu 29. kola Hrvatske nogometne lige, Rijeka je sa minimalnih 1:0 savladala Hajduk, čime je zadržala jako solidnu prednost na čelu tabele i vjerovatno je prvi kandidat za osvajanje naslova prvaka.

Rijeka je bila bolji tim od Splićana, koji su u užasnom ritmu nakon tri vezana poraza na Poljudu od Lokomotive i dva puta od Dinama čime su ispali iz utrke za osvajanje oba domaća trofeja.

Hajduk je odolijevao Rijeki sve do 70. minute, kada je Marco Pašalić postigao pogodak za vodstvo Rijeke, a taj gol bio je domaćinu dovoljan za osvajanje velika tri boda, kojima su zadržali lidersku poziciju uoči odlučujućih sedam kola prvenstva.

Rijeka sada ima 65 bodova, deset više od Hajduka i pet više od Dinama, koji usto ima utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.