4.5.2024. 20:24
0
Liga za prvaka: Bosna slavila ubjedljivu pobjedu nad Tuzlacima
U okviru šestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u Ligi za prvaka odigrana je utakmica između Bosne Meridianbet i Sloboda Tuzla. Utakmica je završena rezultatom 99:76.

Bosna je u ovu utakmicu ušla nakon poraza od Borca nakon produžetaka, dok je Sloboda vezala dva uzastopna poraza.

Bosna je dosta bolje ušla u utakmicu i nakon prvih deset minuta imala prednost rezultatom 28:17. U drugoj četvrtini su domaći košarkaši nastavili sa boljom košarkom te se na pauzu otišlo rezultatom 48:34, prenosi Sc Sport.

Treću četvrtinu domaćin je riješio u svoju korist sa četiri i stečenu prednost nakon prvog poluvremena dodatno povećao za četiri poena. Do kraja su domaći košarkaši nastavili u sjajnom ritmu te slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 99:76.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Dontay Caruthers sa double-double učinkom, od 20 postignutih poena i deset upisanih asistencija. U gostujućoj ekipi istakao se Emir Čerkezović sa 14 postignutih poena.

U istom terminu igrana je utakmica između KK Igokea i KK Borac, a gostujuću pobjedu slavili su igrači KK Borac rezultatom 66:67.

Liga 6 za prvaka

KK Bosna – OKK Sloboda 99:76

KK Igokea – KK Borac 66:67.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.