31.5.2024. 12:07
0
Vladan Kovačević karijeru nastavlja u dresu portugalskog šampiona: Bordo klubu bi mogao pripasti značajan iznos ukoliko se transfer realizuje
Vladan Kovačević, nekadašnji golman Sarajeva, karijeru bi mogao nastaviti u Portugalu.

Čuvar mreže poljskog Rakowa, koji je zbog Srbije odbio Zmajeva (ali nikada nije zaigrao za komšije preko Drine zbog administrativnih problema) u narednoj sezoni mogao bi obući dres Sportinga iz Lisabona.

- Vladan Kovačević izabran je da popuni upražnjeno mjesto koje je ostavio Adan na golu Lavova. Sporting je vrlo blizu završetka pregovora s Rakowom, poljskim klubom u kojem je 26-godišnji bh. golman igrao posljednje tri sezone, čime je zatvoren jedan od prioriteta u jačanju ekipe za sezonu 2024/2025.

S 1,92 metra visine, impresivnom fizičkom građom, Kovačević je odavno prepoznat od strane skauta Sportinga - piše A Bola.

Portugalski mediji navode da "operacija Kovačević" ne bi trebala prelaziti šest miliona eura, iako njegova cijena prema Transfermarku iznosi 7 miliona eura.

Njegov eventualni odlazak iz Poljske pomno prate i na Koševu. I zadovoljno trljaju ruke. Prema ranije objavljenim informacijama Sarajevo je prilikom prodaje Kovačevića u Rakow dogovorilo i 15 posto procenta od narednog transfera. U ovom slučaju, ukoliko Portugalci i Poljaci dogovore posao, znači da će u kasu Sarajeva "leći" milionski iznos.

U slučaju da Rakow naplati šest miliona eura, Bordo timu će pripasti 900.000 eura (nešto manje od 1,8 miliona KM). Ako poljski klub uspije prodati Kovačevića po njegovoj tržišnoj vrijednosti, Sarajevo će zaraditi oko dva miliona KM...

Zanimljivo, Kovačević je i 2022. godine bio na pragu prelaska u Portugal, ali tada je bio u pregovorima sa Benficom, no posao je na kraju propao.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.