11.6.2024. 19:31
4
Bivši fudbaler Želje o reprezentaciji BiH: "Doveli za selektora čovjeka koji je igrao poker. Ništa nije radio od 35. godine, a sada ima 51 ili 52 godine"
Bivši fudbaler Željezničara, a danas fudbalski analitičar Rade Bogdanović gostovao je u emisiji srbijanske K1 televizije.

Tom prilikom dotakao se i dolaska Sergeja Barbareza na mjesto selektora Bosne i Hercegovine.

Kontekst je bilo rangiranje selektora na predstojećem Evropskom prvenstvu, a engleski mediji su Dragana Stojkovića Piksija stavili na posljednje mjesto.

"Englezi su Piksija na posljednje mjesto stavili zato što smo u grupi s njima, a njegov najveći minus je što nije radio u Evropi. Ta statistika nije mjerodavna. Šta bi tek rekli za Bosnu i Hercegovinu? Doveli su čovjeka za selektora koji nikada nije bio trener i nikada na teren nije izašao", rekao je Bogdanović na dijelu intervjua koji možete pogledati u priloženom videu od 19:30.



Potom je spomenuo njegovu poker karijeru i činjenicu da nikada nije bio trener prije ovog angažmana.

"On je igrao poker na profesionalnom nivou. NS BiH je doveo za selektora čovjeka koji je veliko bh. ime, bio je sjajan nogometaš u Bundesligi, gdje se naigrao, ali nikada se nije bavio nogometnom profesijom. Nikada nije bio trener ni u 'Š' ligi. Nikada nije bio ništa, a doveli su ga za selektora. Od 35. godine, kada je završio karijeru, nije radio ništa, a sada ima 51 ili 52 godine i postao je selektor Bosne", rekao je Bogdanović.

(Ajdin B.)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.