18.6.2024. 16:01
0
Reakcija iz Borca na Albance u kvalifikacijama: "Nemamo puno informacija o njima"
Fudbaleri Borca na početku evropskog puta za sezonu 2024/25, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odmjerit će snage sa albanskom ekipom Egnatija.

Prva utakmica na programu je na Gradskom stadionu 9. ili 10. jula.

Borčeva fudbalska ekspedicija žrijeb je ispratila u svojoj slovenačkoj bazi, Terme Zreče, a kapiten Srđan Grahovac kaže da je cilj jasan.

- Bilo je jako lijepo vidjeti ime našeg kluba uz logo Lige prvaka. Dobili smo rivala o kojem, iskren da budem, nemamo puno informacija sem što znamo da smo zahvaljujući njima, donekle, bili nosioci u ovoj rundi kvalifikacija. Na nama je sada se dobro spremimo, da pružimo dobru igru i nadamo se prolasku u narednu fazu kvalifikacija.

Želim i da pozovem naše navijače da ispune Gradski stadion u prvoj utakmici i da nam daju dodatnu snagu. Imamo istorijsku priliku za evropski uspjeh i želimo da je iskoristimo - rekao je Grahovac.

Stručni štab odmah nakon žrijeba prionuo je na pripremu evropskog duela.

- Odmah smo počeli sa prikupljanjem svih informacija neophodnih za pripremu utakmice. Poznato mi je da su oni, minule sezone, skoro sve vrijeme bili na prvoj poziciji u tamošnjem prvenstvu. To govori da posjeduju kvalitet, ali mi ćemo se dobro spremiti za predstojeći dvomeč. Očekujem fenomenalnu atmosferu u Banjoj Luci - rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca.

Ishod žrijeba prokomentarisao je i Oliver Jandrić, sportski direktor kluba.

- Mišljenja sam da smo dobili najboljeg protivnika iz ove grupa rivala sa kojima smo mogli da odmjerimo snage. Na nama je sada da ih dobro analiziramo i da se spremimo za predstojeći dvomeč. Želim da pozovem naše navijače da nam pruže podršku i da zajedno izborimo plasman u drugo kolo - rekao je Jandrić.



(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.