18.6.2024. 22:01
0
Feđa Dudić želi dovesti bh. igrača u Kragujevac
FOTO: FK Radnički 1923 Kragujevac
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, predvođeni bh. trenerom Feđom Dudićem, bili su najprijatnije iznenađenje prošle sezone u Srbiji.

Kada je bh. trener preuzeo ekipa bili su u opasnoj zoni ispadanja, a na kraju su izborili Evropu. Uz Dudića u stručnom štabu je i Adnan Jahić, a na terenu su igrali Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić.

Radnički je ovog ljeta pojačao i Jasmin Trnovac, kondicioni trener koji je sa Dudićem sarađivao u Veležu i Sarajevu, a naš trener najavio je dolazak još jednog igrač na stadion Čika Dača.

Kako saznaje Faktor riječ je o Samiru Zeljkoviću, koji ima važeći ugovor sa FK Sarajevo, a ove zime je otišao je na jednogodišnju posudbu u Bunyodkor (Kazahstan). Ipak, kako saznajemo, postoji mogućnost da Zeljković raskine ugovor sa FK Sarajevo (važi do 30. juna 2025. godine) i pridruži se bh. koloniji u Kragujevcu, te sa Radničkim zaigra u UEFA Konferencijskoj ligi.

Zeljković je u Sarajevo stigao prošlog ljeta kada je Bordo ekipu preuzeo Dudić. Prije toga sarađivali su u Veležu, gdje su osvojili Kup BiH, tako da je naš trener dobro upoznat sa kvalitetama defanzivca.

Nakon odlaska u Uzbekistan bio je standardan, a u zadnje vrijeme priliku je čekao s klupe, dok u zadnja dva meča odigrana 1. i 14. juna nije bio u kadru, što bi mogao biti nagovještaj da će napustiti Bunyodkor.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.