22.6.2024. 9:33
0
EURO: Irfan Peljto ponovo u akciji, Turska protiv Portugala
Danas će se odigrati tri utakmice drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Fudbalski program kreće u 15 sati, sa duelom Gruzije i Češke. Jasno je da nije riječ o najatraktivnijem duelu prvenstva. No, meč je iz naše perspektive zanimljiv, s obzirom da će Irfan Peljto obavljati funkciju četvrtog sudije, dok će Senad Ibrišimbegović biti rezervni pomoćni sudija. Meč se igra u Hamburgu.

Tri sata poslije Turska će odmjeriti snage sa Portugalom. Bit će to meč dvije ekipe iz grupe F koje su slavile u prvom kolu. S obzirom na renome ekipe, Portugalcima ostaje uloga favorita, no prva utakmica je pokazala kako i Turci itekako imaju šta za pokazati. Susret će se igrati na Westfalenu u Dortmundu.

Subotnji program zatvorit će Belgijanci i Rumuni, čija utakmica kreće u 21 sat. Protivno očekivanjima, Belgija je jedina selekcija grupe E koja nakon prvog kola nema niti jednog boda, pa je jasno da će belgijska selekcija biti pod pritiskom. Meč će biti odigran na stadionu Kolna. 

Direktne TV prenose utakmica, kao i dosad, osiguravaju BHRT i MY TV.

Evropsko prvenstvo, subota:

Gruzija - Češka 15:00 

Turska - Portugal 18:00

Belgija - Rumunija 21:00

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.