27.6.2024. 22:10
0
Dalić: Ovo je neuspjeh, ali ne mogu prihvatiti da Hrvatska odjednom nije dobra
Selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić gostovao je na HRT-ovoj emisiji posvećenoj Evropskom prvenstvu. Ovo je prvi njegov intervju nakon ispadanja u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

- Trebat će još puno vremena da sve zaboravimo i prebolimo, ovaj šok, tugu i bol. Pogotovo ova zadnja sekunda protiv Italije, ispadaš s Eura prerano. Nismo to očekivali, očekivali smo puno više i to zaslužujemo. Ovo je neuspjeh jer ova Hrvatska vrijedi više - rekao je.

Kazao je da odgovornost nije grupna stvar i da on sa stručnim štabom određuje taktiku i sastav, donosi odluke i za njih odgovara.

- Ne pada mi na pamet tražiti alibi, a pogotovo ne u igračima, sucima ili nečem drugom. To je moja odgovornost. Igrači su dali sve od sebe - kazao je.

Dodao je da se im se cijeli Euro sveo na 90 sekundi.

- Oduzmite zadnju minutu protiv Albanije i ovih 30 sekundi protiv Italije i ja ne bih bio tu. Imali bi šest bodova i sada bi govorili o fantastičnoj Hrvatskoj, koja je igrala sjajno drugo poluvrijeme protiv Albanije, koja je pobijedila evropske prvake Italijane. Ali tih 90 sekundi je odredilo sve. Ovo je neuspjeh, ali ne mogu prihvatiti da se svodi na to da Hrvatska odjednom nije dobra - naglasio je.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.