18.7.2024. 10:57
0
Velež večeras traži prolazak u Andori, Sarajevo na punom Koševu brani gol prednosti protiv Aktobea
FOTO: FK Sarajevo
Borac je kasno sinoć prošao u drugo pretkolo Lige evropskih prvaka, a plasman u drugo kolo kvalifikacija UEFA Konferencijske lige večeras će pokušati izboriti Velež i Sarajevo.

Rođeni će od 18 sati gostovati u Andori kod Intera, dok Sarajevo na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuju ekipu kazahstanskog Aktobea.

Velež je prije osam dana remizirao na Grbavici sa današnjim domaćinom, a večeras će pokušati ostvariti trijumf za prolaz u narednu rundu i dvomeč sa AEK-om.

- Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama, to nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati sa istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu. Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici - rekao je Damir Čanadi, šef stručnog štaba Rođenih, piše Faktor.

Bordo tim će na Koševu protiv Kazahstanaca braniti prošlosedmičnu minimalnu, ali jako važnu, gostujuću pobjedu od 1:0.

Zoran Zekić, trener Sarajeva, svjestan je da je pred njegovim momcima težak ispit. Naglasio je kako tim sa Koševa nije favorit uprkos činjenici da su slavili u prvom meču.

- Na kvalitetnom smo nivou, ukazali smo igračima na probleme, ali i na dobre stvari iz prvog meča. Očekujem da budemo još pametniji i hrabriji, te kvalitetniji u dodavanjima. Ne smijemo potcijeniti Aktobe, to je već formirana ekipa. Naši navijači nas trebaju nositi, ali to moramo koristiti na pametan način. Očekujem težak meč - kazao je Zekić upozorivši kako će protivnik igrati sa mnogo manje pritiska nego u prvom meču, ali se nada velikoj podršci sa tribina:

- Imat ćemo veliku podršku, ali navijači će u jednom trenutku zasigurno tražiti i nešto za šta mi u ovom trenutku i nismo sposobni.

Napomenuo je da je fizička sprema ekipe na zadovoljavajućem nivou, iako je u nekim fazama utakmice igračima Sarajeva nedostajalo brzine.

Ukoliko Sarajevo eliminiše Aktobe, u drugom kolu kvalifikacija UEFA Konferencijske lige igrat će protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Ako dođu do drugog kruga kvalifikacija, Sarajevo i Velež na kontu će zaraditi 700.000 eura (1.365.000 KM). 

Oba meča bh. predstavnika u Konferencijskoj ligi bit će emitovani u direktnom TV prijenosu. Utakmicu Inter - Velež prenosit će Arena 1 Premium, a susret sa Koševa radit će MyTV.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.