21.7.2024. 20:09
0
Spektakularan doček za Ivana Rakitića u Splitu
FOTO: N1
Danas je sportska javnost prisustvovala spektakularnim scenama - Ivan Rakitić predstavljen je kao novi fudbaler Hajduka.

Ispred stadiona Poljud Rakitića je dočekao veliki broj navijača koji su ga dočekali uz baklje, a nakon toga obratio se na zvaničnoj press konferenciji, prenosi N1.

Rakitić je istakao kako je sretan što je tu, te je posebnu zahvalu uputio supruzi koja ga je podržala u ovakvoj odluci.

“Prije svega da se zahvalim svima vama koji ste ovdje došli da me pozdravite. Zahvaljujem se predsjedniku, direktoru i navijačima, posebno mojoj ženi koja me podržala u ovoj odluci, vjenčanom kumu Keti, koji su svi imali ulogu da se ovo dogodilo. Da mi je netko prije dva, tri mjeseca rekao da ću ovdje sjediti, nasmijao bih mu se. Sretan sam i ponosan što mogu hrvatskom nogometu vratiti sve što je on meni dao. Otvorila se mogućnost da dođem u SHNL, a Hajduk je bio jedina opcija. Sretan sam što ću uživati ovdje i jedva čekam da se pridružim momčadi, da osjetim ove navijače i da što prije krenemo”, rekao je Rakitić.

Kakva je veza s Hajdukom?

“Glavni krivac je tu, on me pozvao prije 17 godina kad smo kao dva mlada lava krenuli u osvajanje turnira Četiri kafića. Kad sam upoznao vjenčanoga kuma nisam očekivao da će se ovo dogoditi. Došao sam iz poštovanja prema svojem bivšem suigraču i nisam očekivao da će se ovo dogoditi. Ja sam Hrvat, meni je Hrvatska sve i s godinama sam se počeo vezati za ovu sredinu. Ništa nije bilo planirano ni forsirano. Dođeš na jedno mjesto gdje se osjećaš kao doma i to je najljepše. Tko bi rekao da ću imati najbolje prijatelje baš u Splitu, ali to je moj dom u Hrvatskoj. Moram se zahvaliti sponzorima što su to omogućili i pozvali me da budem dio Hajduka. Idemo dati sve od sebe. Ta ljubav je počela prije 17 godina i nikad nisam očekivao da će taj dan doći, a li ne mogu biti sretniji nego dana.”

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.