21.7.2024. 20:17
0
Trener Trnave pred meč sa Sarajevom: Težak protivnik, šanse su 50:50
Sarajevo će u četvrtak od 21,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekati slovačku Trnavu u prvoj utakmici drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Slovačka ekipa je u subotu poražena na svom terenu u prijateljskom meču od Aston Ville sa 0:3, a trener Trnave Michal Gašparik je po završetku duela govorio i o bh. predstavniku.

Gašparik je očekivao da će kazahstanski Aktobe eliminisati Sarajevo u prvom pretkolu.

“Očekivao sam da će Kazahstanci proći dalje, ali je Sarajevo na kraju uspjelo. Obje utakmice su bile različite, ali je Sarajevo bilo bolje u revanšu i zasluženo prošlo. Očekuje nas veoma teško okruženje – tipično balkansko. Na stadionu u Sarajevu će biti 25.000 – 30.000 navijača.

Bit će to puno teži protivnik nego što smo imali prije u pretkolima. Šanse su 50:50. Važno je što revanš igramo na svom terenu i moramo napraviti dobar rezultat u prvom duelu. Vjerujem da ćemo imati podršku naših navijača u gostima i da će nam pomoći da prođemo dalje“, riječi su trenera Trnave.

Revanš utakmica između Trnave i Sarajeva odigrat će se 31. jula.

Spomenimo da će se u ponedjeljak (22. juli) obaviti obaviti žrijeb parova trećeg pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Par Sarajevo – Trnava je nosilac uoči žrijeba koji počinje u 14,00 sati u švicarskom Nyonu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.