11.8.2024. 22:20
0
Radnik i Široki Brijeg podijelili bodove u Bijeljini
Završena je utakmica drugog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini između ekipa Radnika i Širokog Brijega.

Konačnim rezultatom mogu biti zadovoljniji gosti koji su uspjeli osvojiti jedan bod uprkos činjenici da su veći dio utakmice bili u podređenom položaju na terenu “Gradskog stadiona”. Utakmica je završena rezultatom 1:1, javlja scsport.ba.

Već u prvoj minuti vidjeli smo dobru priliku za domaću ekipu. Nathan je izašao sam ispred golmana Širokog Brijega ali je loše šutirao i lopta odlazi pored gola, a prilika za odlično otvaranje utakmice u nepovrat.

U četvrtoj minuti Jovanović se također našao u dobroj prilici, skoro potpuno sam pred golom Tomića, ali lopta odlazi u korner nakon intervencije odbrane Širokog Brijega.

U 16. minuti došlo je do jedne gužve ispred gola gostiju ali na kraju Tomić kupi loptu i otklanja opasnost. Time je zaokružen uvod utakmice koji je u potpunosti pripao Radniku.

U 21. minuti vidjeli smo još jedan dobar napad Radnika. Krajišnik je odlično pronašao Vasića nakon slobodnog udarca, ovaj je uputio centaršut, ali odbrana Širokog Brijega na vrijeme otklanja opasnost.

Deset minuta poslije Radnik je ponovo zaprijetio. Najprije je Pavlović šutirao glavom a njegov udarac je odbranio Tomić, da bi u narednom napadu odbranio pokušaj Pantelića u situaciji “jedan na jedan”.

U 36. minuti vidjeli smo i znake života od Širokog Brijega. Nakon jednog kontranapada, kojem je prethodila još jedna dobra prilika Pantelića za Radnik, Kpan je istrčao sam pred golmana domaćih a potonji se odlično snalazi i spašava gol svoje ekipe.

U 41. minuti, nakon intervencije VAR-a, glavni arbitar je dosudio jedanaesterac za goste nakon što je jedan fudbaler Radnika igrao rukom u svom šesnaestercu. Siguran s bijele tačke bio je Marijan Ćavar za 1:0 u korist gostiju, a ovo je bio njegov drugi pogodak ove sezone. To je bilo i posljednje što smo vidjeli u prvom poluvremenu ovog susreta.

Drugo poluvrijeme počelo je ofanzivnijom igrom Radnika, čiji su fudbaleri što prije željeli doći do izjednačenja kako bi potvrdili dominantniju igru u prvom poluvremenu.

U 50. minuti Vasić je sa 20-ak metara šutirao malo preko gola gostiju, a deset minuta poslije Pantelić je dobro šutirao ali odbrana gostiju blokira njegov udarac u posljednjem trenutku.

U 65. minuti Pantelić je odlično šutirao ali Musa blokira njegov udarac, da bi potom i Mehanović pokušao, ali Tomić hvata loptu.

Ofanziva Radnika se isplatila u 67. minuti kada je nakon jednog kornera loše odreagovao Tomić sa svojim saigračima iz odbrane, lopta se odbila do Janjića koji sa ivice šesnaesterca pogađa za zasluženo izjednačenje.

U 73. minuti bilježimo i prvu ozbiljniju priliku za Široki Brijeg kada je Kožulj šutirao iz slobodnog udarca ali lopta odlazi visoko preko gola Radnika.

U 81. minuti vidjeli smo novo uzbuđenje pred golom gostiju. Da Silva je izašao skoro sam pred golmana gostiju i šutirao, ali Tomić odličnim refleksom brani njegov udarac i sprječava preokret domaćih. Pet minuta poslije Mehanović je pokušao lobovati Tomića nakon jednog solo prodora, ali lopta udara u prečku i odlazi van granica igrališta.

Nastavio je Radnik pritiskati do kraja utakmice ali bez većeg uspjeha i prilike za preokret, tako da će njegova ekipa itekako imati za čime da žali iz današnjeg susreta u kojem su bili daleko nadmoćniji rival Širokom Brijegu.

U narednom kolu Radnik će gostovati Zrinjskom, dok će Široki Brijeg ugostiti Velež, a sutra (12. august) od 17:30 nas očekuje posljednja utakmica drugog kola kada će Sloga Meridian na obnovljenom Stadionu “Luke” u Doboju ugostiti Sarajevo.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.