23.8.2024. 13:48
0
Žižović: Rekao sam i ranije da će ovaj Borac na evropskoj sceni biti tvrd orah svakome
Fudbalski klub Borac odigrao je sjajnu utakmicu u Mađarskoj. I pored remija rezultatom 0:0 protiv Ferencvarosa ovo je veliki rezultat za banjalučki klub.

Prvak BiH je ovako sebi dao velike šanse da u Banjaluci pred punim stadinom ostvari historijski poduhvat i plasira se u grupnu fazu Evropske lige.

“Rekao sam i ranije da će ovaj Borac na evropskoj sceni biti tvrd orah svakome. Imali smo priliku u posljednjem minutu, situacija tri na jedan, ali se Carolina našao na poziciji koju inače ne igra. Možemo da budemo zadovoljni sa svime što smo pokazali u ovom sjajnom ambijentu, htjeli smo pozitivan rezultat, da dvomeč bude živ i da se u Banjaluci odlučuje o pobjedniku. Znamo da je i pored ovoga Ferencvaros favorit, mi mu tu ulogu i dalje prepuštamo. Postavićemo se opet hrabro, borićemo se i uz naše navijače koji su večeras pokazali sjajno izdanje pokušati da napravimo nevjerovatan i nesrazmjeran uspjeh u odnosu na Ferencvaros. Zbog toga je ovaj sport tako zanimljiv, ima posebnu draž i svi ga volimo”, rekao je Žižović na konferenciji za novinare u Budimpešti poslije utakmice, prenose Nezavisne novine.

Zatim je govorio o samoj pripremi za meč.

“S obzirom na kvalitet protivnika, vrlo dobra utakmica za nas, vrlo dobro pripremljena. Neću koristiti floskulu da su igrači ispoštovali što smo se dogovorili, međutim znali smo odakle prijete, pretpostavili ko će igrati i znali sve jake strane, i mislim da smo sa tog aspekta vrlo dobro odgovorili. Ne želim da uđemo u euforiju, imamo još 90 minuta, čvrsto vjerujem da možemo da napravimo još veći iskorak. Mislim da smo okrenuli priču oko Borca u jednom pozitivnom smjeru, podigli vrijednost igrača i kluba i sada se u superlativu priča o Borcu. To je zasluga svih nas, ali i prethodnog stručnog štaba na čelu sa Vinkom Marinovićem. Postavio je neke temelje, ja sam nastavio i nadam se da će dugo trajati.”

Večeras je među stativama u dresu Borca debitovao Filip Manojlović. Sjajna partija srbijanskog golmana, koji je već sigurnu odbranu učinio još sigurnijom.

“Ne bih nikoga isticao posebno. Mislim da su i ova četvorica koja su ušla dala svoj maksimum i to je ono što je najbitnije. Uvijek je zasluga cijelog tima. Prva njegova utakmica je bila korektna, ova isto tako, idemo dalje”, zaključio je Žižović.

Banjaluku sada očekuje velika utakmica. Podrška mora da bude na nivou kao i protiv PAOK – a.

Revanš je na rasporedu u četvrtak 29. avgusta na Gradskom stadionu (Arena 1 Premium).

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.