23.8.2024. 14:34
0
Seli u Tursku: FK Sarajevo potvrdio transfer Hamze Čatakovića. Prelazi u drugoligaša Esenler Erokspor
Hamza Čataković nakon dvije i po godine provedene u Fudbalskom klubu Sarajevo, napušta Bordo klub i prelazi u turski Esenler Erokspor.

Ovu informaciju potvrdio je tim sa Koševa.  

- Klubovi su zvanično postigli dogovor oko transfera Čatakovića, koji će u nastavku sezone 2024/25 nastupati za pomenuti turski klub, a Sarajevu će pripasti obeštećenje kao i postoci od budućeg transfera - objavilo je Sarajevo, dodavši: 

- Hamza je u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo odigrao 94 zvanična susreta, postigao 33 gola, te upisao osam asistencija. Debitovao je za naš klub u svom prvom mandatu na utakmici protiv Slavije, 4. novembra 2015. godine, a u protekloj sezoni bio je najbolji golgeter tima sa postignutih 18 golova.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje Hamzi na velikom doprinosu u Bordo dresu, te našem, već sada bivšem prvotimcu, želimo puno sreće i uspjeha u nastavku sportske karijere. Sretno Hamza! - objavio je FK Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.