23.8.2024. 16:06
0
Ilkay Gundogan se zvanično vratio u Manchester City
Ilkay Gundogan se nakon jedne sezone vratio u Manchester City.

Legenda Građana i City su potpisali ugovor do 2025. uz mogućnost produženja na još jednu godinu. Gündogan se vraća kao slobodan igrač.

"Zahvalan sam i osjećam se privilegovanim zbog povratka. Ovdje sam proveo nevjerovatan period. Nadam se da će sada biti još bolje, obećajem da ću dati sve od sebe kako bih bio još bolji nego ranije. Lijepo je vratiti se kući", izjavio je Gundogan.


Veznjak je proveo sedam izuzetno uspješnih sezona na Etihadu prije nego što je u junu 2023. prešao u Barcu, samo 16 dana nakon što je kao kapiten City doveo do historijskog Treblea zahvaljujući pobjedi nad Interom u finalu Lige prvaka u Istanbulu.

Tokom svog fantastičnog prvog boravka u klubu, Nijemac je osvojio pet naslova Premier lige, dva FA kupa, četiri Liga kupa, dva Community Shielda i jednu Ligu prvaka, upisao je 304 nastupa i postigao 60 golova.

A nakon jedne cijele sezone u Barceloni, u kojoj je igrao 51 put u svim takmičenjima i pomogao katalonskom divu da završi na drugom mjestu u La Ligi, 33-godišnjak se vratio u City.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.