24.8.2024. 9:50
0
Arsenal se dogovorio sa Real Sociedadom, na Emirates stiže Mikel Merino
Arsenal je postigao dogovor u načelu s Real Sociedadom o dovođenju španskog veziste Mikela Merina.

Transfer 28-godišnjeg fudbalera, kojem ugovor sa Sociedadom ističe za manje od godinu dana, iznosit će 32,6 miliona funti, odnosno 28,4 miliona funti uz 4,2 miliona funti u bonusima, prenio je danas BBC.

Merino je bio dio španske reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo ove godine. Odigrao je svih sedam utakmica turnira i postigao pobjedonosni gol u četvrtfinalu protiv Njemačke.

On će biti treće pojačanje Arsenala ovog ljeta, uz italijanskog defanzivca Ricarda Calafiorija i španskog golmana Davida Rayu, koga je Arsenal otkupio na od Brentforda.

Ipak, navijači Arsenala zamjeraju Arteti što još uvijek nije doveo kvalitetnog napadača na Emirate, dok se Španac, sa druge strane, oslanja na usluge Havertza, Jesusa i Nketiaha.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.