31.8.2024. 8:10
0
Savršen start Sarajeva u Premijer ligi BiH - četiri od četiri
Sarajevo je i nakon četiri odigrane utakmice u novoj sezoni Premijer lige BiH stopostotno - ostvarilo je isto toliko pobjeda uz gol-razliku 11 postignutih i svega tri primljena pogotka.

Večeras je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu pao i bijeljinski Radnik, a konačan rezultat glasio je 2:0.

Strijelci golova za bordo tim bili su Vladan Bubanja u 10. minuti, na asistenciju Aleksandra Đorđevića, te Aldin Turkeš u sudijskom vremenu, kojem je asistirao Brane Unušić. Turkešu je ovo bio prvijenac u bordo dresu, za koji mu je bilo dovoljno samo deset minuta provedenih na terenu.

Postiglo je Sarajevo bilo pogodak i u 85. minuti također preko Turkeša, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao asistent za taj gol Giorgi Guliashvili.

Sarajevo je večerašnjim trijumfom nad bijeljinskim timom nastavilo sjajan niz i jedino od 12 ekipa Premijer lige BiH ima savršen učinak - sve pobjede.

S druge strane, Radnik je peti sa sedam bodova, uz gol-razliku 6:6. Dodajmo još i da su mostarski Zrinjski i banjalučki Borac zbog evropskih nastupa dosad odigrali svega po jednu utakmicu.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.