7.9.2024. 22:46
0
Nizozemska savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine na otvaranju UEFA Lige nacija
FOTO: nfsbih
Fudbalska reprezentacija BiH večeras je na Philips stadionu u Eindhovenu poražena rezultatom 5:2 od selekcije Nizozemske u utakmici prvog kola Lige nacija.

Nizozemci su u uvodnih desetak minuta imali inicijativu i posjed lopte, ali nisu uspjeli stvoriti niti jednu pravu priliku kojojm bi ugrozili Zmajeve. Međutim, u 12. minuti su uspjeli da dođu u vodstvo preko Zirkzeea, koji je pogodio glavom nakon ubačaja Simonsa i vrlo loše reakcije Vasilja. 

Odmah nakon primljenog gola, uslijedila je i prva šansa za našu selekciju. Džeko je dobro pronašao Gazibegovića, koji je slabije šutirao, pa je golman domaće selekcije sigurno odbranio njegov udarac.

Igrala se 20. minuta, kada se Gakpo lijepo izvukao sa lijeve strane, ubacio je lotpu za Dumfriesa, ali je Mujakić u posljednjem trenutku izbacio loptu daleko od gola naše reprezentacije. 

Ipak, uprkos tome što su Nizozemci kontrolisali igru, nakon jedne lijepe akcije u 25. minuti je Huseinbašić uposlio Demirovića, koji je šutirao sa 15 metara i pogodio za 1:1. 

Gakpo je u 31. minuti vrlo dobro šutirao, ali je Vasilj odbranio njegov udarac i izbacio loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti, a četiri minute kasnije, isti igrač se našao u dobroj situaciji, pa je golman Zmajeva ponovo izbacio loptu u korner. 

U finišu prvog poluvremena, odnosno u 41. minuti, zatresla se prečka gola Vasilja, koju je pogodio Rejinders, a onda je isti igrač u drugoj minuti nadoknade odlično prošao kroz odbranu naše selekcije, izašao sam pred Vasilja, kojeg je bez većih problema matirao za 2:1, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena. 

Na početku drugog poluvremena je viđena dobra akcija domaće selekcije. Reijnders je šutirao sa osam metara, ali je lopta je otišla pored stative, da bi potom Van Dijk pokušao glavom nakon kornera, ali u toj situaciji nije bilo opasnosti po gol Zmajeva.

U 52. minuti je Katić otklonio opasnost u posljednji trenutak ispred Zirkzeea, ali se Zmajevi četiri minute kasnije nisu uspjeli odbraniti, budući da je Nizozemska uspjela da postigne treći pogodak protiv BiH preko Gakpa.

Poslije trećeg gola, ekipa Ronalda Koemana je nastavila sa napadima i u 59. minuti su Zmajevi imali mnogo sreće, jer je moglo biti 4:1 za domaću selekciju, ali se Simons nije najbolje snašao pred golom našeg tima. 

Nakon toga je malo opao tempo igre, pa tako šansi nije bilo sve do 65. minute, kada je Reijnders šutirao pravo u Vasilja, a onda su Zmajevi uspjeli da smanje prednost domaće selekcije. Bajraktarević, koji je unio dosta živosti u našu igru od ulaska na teren i koji će biti buduća zvijezda Zmajeva je fenomenalno uposlio Džeku, koji je pogodio za 3:2. 

Zmajevi su u 76. minuti imali dobru akciju. Džeko je centrirao, ali je golman domaće ekipe odreagovao u pravo vrijeme ispred Bajraktarevića.

Četiri minute kasnije, Dedić je sa lijeve strane centrirao, ali je Džeko zakasnio na drugu stativu i na taj način je propala prilika za našu selekciju.

U 87. minuti je Simons šutirao sa 25 metara iskosa, ali je njegov udarac odbranio Vasilj, a samo minut kasnije, na semaforu je bilo 4:2.  Grešku je napravio Gazibegović, šutirao je jedan reprezentativac Nizozemske, ali je njegov udarac odbranio Vasilj, ali je na odbijenu loptu natrčao Weghorst i pogodio mrežu Zmajeva.

Igrala se 91. minuta, kada je Nizozemska postigla još jedan pogodak, a ovaj put se u listu strijelaca upisao Simons za konačan rezultat ovog susreta od 5:2, prenosi Sport1.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.