14.9.2024. 19:07
1
Premiership: Nottingham Forrest šokirao Anfield. Pola decenije im je trebalo da pobijede Liverpool na njihovom stadionu
Fudbaleri Liverpoola poraženi su na Anfield Roadu od Nottinghama u 4. kolu engleske Premier lige rezultatom 1:0. Šumari su tako stigli do pobjede u gostima protiv Redsa nakon 50 godina.

Novu pobjedu upisao je Manchester City. Ovoga puta protiv Brentforda sa 2:1, a Haaland je došao do nova dva gola

Nisu Redsi blistali kao u prethodnim mečevima pod Arneom Slotom. Ipak, i pored toga propustili su nekoliko prilika, a kazna je stigla u 72. minuti kada je Elanga istrčao ubojitu kontru, a Hudson-Odoi matirao Alissona.

Trijumf je upisala i ekipa Manchester Cityja nad Brentfordom i to nakon preokreta sa 2:1. Junak je još jednom bio Erling Haaland koji je postigao dva gola.

Povele su “Pčelice” u prvoj minuti preko Wisse, ali je Haaland golovima u 19. i 32. minuti preokrenuo rezultat.

Bio je ovo njegov 9. gol u Premier ligi ove sezone.

Premier league – 4. kolo: Southamption 0:3 Manchester United, Brighton 0:0 Ipswich, Crystal Palace 2:2 Leicester, Fulham 1:1 West Ham, Liverpool 0:1 Nottingham Forest, Manchester City 2:1 Brentford.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.