16.9.2024. 15:22
0
Irfan Peljto sudi utakmicu Lige prvaka
U naredna tri dana igraju se utakmice prvog kola novog formata Lige prvaka, a jednu od njih će suditi najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Tih nekoliko utakmica pravi su derbiji i sigurno je da će navijači imati šta da vide u toku ove sedmice.

Kada je riječ o bh. javnosti posebnu pažnju privlači utakmica između Club Bruggea i Borussije Dortmund koja se u srijedu igra u Belgiji.

UEFA je objavila delegiranje sudija za utakmice Lige prvaka, a upravo spomenutu utakmicu sudit će sudijska četvorka iz Bosne i Hercegovine.

Glavni sudija ove utakmice biti će Irfan Peljto, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović, te Davor Beljo. Četvrti sudija je Miloš Gigović.

Kada je riječ o sudijama koje će biti u VAR sobi, radi se o dvojici Poljaka, prenose Vijesti.ba.

VAR sudija na ovoj utakmici biti će Tomasz Kwatkowski, dok će njegov asistent biti Piotr Lasyk.

Posmatrač suđenja na ovoj utakmici biti će Martin Hansson iz Švedske, a delegat je Filip Popovski iz Sjeverne Makedonije.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.