16.9.2024. 19:50
0
Premijer liga BiH: Željezničar uvjerljivo slavio u Gabeli. Izjednačili se sa Sarajevom na vrhu tabele
Četvrtu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegoine upisali su fudbaleri Željezničara i tako se izjednačili sa Sarajevo na vrhu premijerligaške tabele.

Izabranici Denisa Ćorića danas su u Gabeli u meču šestog kola bh. elite savladali GOŠK rezultatom 0:3, ostavivši tim Danijela Pranjića bez bodova, zakovan za dno tabele.

Željo je već na startu utakmice stigao do brojčane prednosti na terenu. U sedmoj minuti Mandić je srušio Boljevića koji je išao ka golu GOŠK-a. Prvobitno je igrač domaćih dobio žuti, ali nakon VAR provjere koja je trajala nekoliko minuta arbitar Miloš Gigović je Mandiću pokazao direktan crveni karton.

Odmah nakon toga Boljević je iz slobodnog udarca odlično šutirao, ali je Kolak paradom ukrotio njegov pokušaj.

Boljević je bio itekako raspoložen za igru u prvom poluvremenu. Pokušao je i u 27. minuti, no golman GOŠK-a ponovo je izašao kao pobjednik.

Tim Danijela Pranjića nakon isključenja fokusirao se poslije isključenja isključivo na odbranu svoga gola. Svoju šansu da ugroze goste čekali su iz eventualnog kontranapada. U 36. minuti poslije brze akcije Mihaljević je bio u šansi, no blokirao ga je Cavnić.

Željina igra u prvom dijelu nije bila tako tečna, protok lopte nije bio na željenom niovu pa se i odbrana GOŠK-a lakše nosila s jalovim napadima gostiju.

Da nije zadovoljan viđenim u prvom poluvremenu pokazao je trener Denis Ćorić trostrukom promjenom već od 46. minute. U svlačionici su ostali Karić, Marković i Mirčevski, a ušli su Krpić, Hiroš i Al-Jaber.

No, ni to previše nije utjecalo na razvoj događaja na terenu, jer situacija je bila slična onoj u prvom poluvremenu. Izostali su i upotrebljivi ubačaji sa strane pa se ni ulazak Krpića nije previše osjetio.

U 73. minuti gosti su slomili otpor GOŠK-a. Rezervista Cvetanoski je tri minute nakon ulaska u igru ubacio, golman Kolak odbio loptu, a još jedan igrač s klupe Hiroš bio je na pravom mjestu poslavši loptu u mrežu.

Željine šanse za pobjedu tada su značajno uvećane, a dvoboj je riješen u 86. minuti. Cvetanoski i Krpić nisu se "upecali" na ofsajd zamku, ovaj prvi je bio brži od golmana Kolaka i asistirao za Krpića koji je postigao jedan od najlakših pogodaka u karijeri.

U prvoj minuti nadoknade nakon kontranapada Hiroš je postigao svoj drugi gol na meču i postavio konačan rezultat.

Plavi sada imaju 13 bodova, isto koliko i Sarajevo, s tim da Bordo tim ima meč manje.
U narednom kolu Plavi dočekuju Zrinjski, GOŠK će na Pecari odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.